Volledig scherm
© Eldridge Pentury

5 iPhones uit meisjeskleedkamer Bon Boys Haaksbergen gestolen: 'Heel triest'

HAAKSBERGEN – Bij voetbalvereniging Bon Boys in Haaksbergen zijn woensdagavond vijf mobiele telefoons uit de meisjeskleedkamer gestolen. Het gaat om de types iPhone 5 , 6 en 7.

Eén van de meisjes was eerder met de training gestopt en ontdekte de diefstal uit haar eigen tas. "Toen ben ik het veld op gerend en zijn we allemaal in de tas gaan kijken." Wat bleek: vijf andere telefoons waren ook gestolen. Voorzitter Richard Migchielsen werd meteen van de diefstal op de hoogte gesteld en voelt mee met de gedupeerden: ,,Dit is heel triest voor die meiden."

Afsluiten
Volgens Migchielsen is het afsluiten van kleedkamers onpraktisch: "We hebben daar wel aan gedacht binnen het bestuur, maar als je ziet hoeveel kinderen op zo’n avond in en uit de kleedkamers lopen, is dat simpelweg niet te doen.” De voorzitter laat weten dat er kluisjes zijn waar iedereen gebruik van kan maken. "We geven daarnaast aan dat het beter is om geen mobiele telefoons mee te nemen naar de kleedkamers."

Geen kwajongens
Rudie Witbreuk laat weten dat aangifte is gedaan van de diefstal. Zijn dochter was na lange tijd van lichamelijk herstel voor de tweede keer gaan trainen. "Vijf Iphones; het is nogal wat”, baalt Witbreuk. Volgens de vader zijn het geen kwajongens geweest die hun slag hebben geslagen. De functie ‘Zoek mijn iPhone’ was namelijk meteen uitgeschakeld. "Je moet wel handig zijn met zo’n ding om die functie snel uit te schakelen. Het is triest hoor.”

Enschede e.o.