Volledig scherm
Sloop bestaande basisschool De Troubadour begonnen met verwijderen asbest. © Ben Lensink

Aanbesteding fusieschool Kameleon Haaksbergen stopgezet

HAAKSBERGEN - De aanbestedingsprocedure voor de bouw van fusieschool De Kameleon aan de Bartokstraat is stopgezet. Daardoor zijn de nieuwbouwplannen met tenminste 10 maanden vertraagd.Dat heeft het college van bestuur zojuist bekendgemaakt. 

Het schoolbestuur gaat dus niet over tot gunning van de bouw. Leerlingen, ouders en personeel zijn op de hoogte gebracht.

Besluit

Het besluit is genomen omdat geen van de inschrijvingen voldoet aan de vooraf gestelde eisen qua kosten en kwaliteit. Dat geldt ook voor de ene partij die is overgebleven. ,,Dit noodzaakt ons de volledige aanbestedingsprocedure stop te zetten. We betreuren vooral voor leerlingen, ouders/verzorgers en personeelsleden dat we dit besluit hebben moeten nemen'', aldus Keender. In overleg met het schoolbestuur gaat het schoolbestuur op zoek naar ''een toekomstbestendige oplossing''.

Fusieschool

De Kameleon is de fusieschool van de basisscholen De Weert, Theo Scholte en De Troubadour. Deze week is begonnen met de sloop van het bestaande gebouw van De Troubadour aan de Bartokstraat. Eerst wordt het asbest verwijderd. Op deze plek wordt de nieuwe school gebouwd. Daar heeft de gemeente 2,4 miljoen euro voor op de plank liggen. Regelmatig zijn vraagtekens gezet of voor zo'n bedrag een volwaardig Intergraal Kindcentrum (IKC) kan worden gebouwd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Enschede e.o.