Anita, Rick en Han Westendorp.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita, Rick en Han Westendorp. © Reinier van Willigen

Alles over voor zoon Rick, maar eigenaren zalencentrum De Oude Molen stoppen niet

HAAKSBERGEN -  Zoon Rick (27) is vaak aangewezen op een rolstoel. Dus kiezen Han (61) en Anita (57) Westendorp van het Haaksbergse zalencentrum De Oude Molen voor de rol van mantelzorger. Bovendien gooien ze het roer om van hun zaak aan de Fazantstraat: de focus op biljarten. En ook de catering gaat door.

Het waren heftige jaren. Aan een verkeersongeval in september 2017 hield Rick blijvend hersenletsel over. „Na zijn revalidatie kan hij meer dan verwacht”, zegt Han. „Maar zijn linkerarm en linkerbeen zijn onbestuurbaar. Met een stok kan hij thuis redelijk uit de voeten. Verder is hij aangewezen op een rolstoel.” Zijn vrouw Anita: „In februari 2018 kwam Rick weer thuis. Maar een maand later werd bij mij slokdarmkanker ontdekt.” Ze herstelt geleidelijk van een operatie en behandeling.

  1. Het ‘vergeten bombardement’ van Haaksbergen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken
    PREMIUM

    Het ‘vergeten bombarde­ment’ van Haaksber­gen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken

    HAAKSBERGEN - 24 maart 1945 werd Haaksbergen gebombardeerd door de geallieerden. Een vergissingsbombardement. 57 doden, ruim 200 gewonden en veel schade. 50 jaar geleden werd daar een herinneringsboekje aan gewijd, geschreven door ooggetuigen onder wie Gerda Kupper. Nu 75 jaar later is er een uitgebreidere heruitgave, getiteld Met een bombardement op Haaksbergen kwam de bevrijding in zicht.

Enschede e.o.