Volledig scherm
Wethouder Peter van Vlaanderen © Reinier van Willigen

Ambtenaar Haaksbergen na 36 jaar onterecht naar huis gestuurd; wethouder furieus

HAAKSBERGEN/ZWOLLE - De gemeente Haaksbergen heeft een senior-medewerker personeel en organisatie, die al 36 jaar bij de gemeente werkzaam is, op onterechte gronden op non actief gesteld. De voorzieningenrechter in Zwolle heeft beide partijen teruggestuurd naar de onderhandelingstafel.

De medewerkster P&O werd op 23 november vorig jaar volkomen onverwacht door haar tijdelijke manager Jos Rensen op non-actief gesteld. Volgens de betrokken medewerkster is er geen enkele motivering die het op non-actief stellen rechtvaardigt. De gemeente Haaksbergen betoogde voor de rechtbank dat de medewerkster op non-actief is gesteld om zich te kunnen beraden over het verdere vervolg van haar loopbaan met behoud van salaris. Volgens advocaat Van Norel was de gemeente er niet op uit om de medewerkster te ontslaan, maar 'slechts om haar loopbaan een nieuwe impuls te geven'.

Nooit verzonden
Volgens de gemeente Haaksbergen was de periode voor op non-actief stellen tot 1 januari, zodat in de periode van 23 november tot 1 januari de betrokken medewerkster zou worden begeleid naar een andere functie. Maar een concept brief, waarin een en ander zou worden uitgelegd is nooit verzonden. Deze werd ter zitting wel geprobeerd toe te voegen aan het dossier.

Furieus
"Het kan niet zo zijn dat we bij de rechtbank komen zonder ook maar iets van een dossier. Dit kan de gemeente in het slechtste geval zomaar 7 ton kosten en ik wil niet opdraaien voor dit soort flauwekul", zegt wethouder Peter van Vlaanderen, die personeelszaken in zijn portefeuille heeft​. Van Vlaanderen is furieus en weigert zijn politieke te verbinden aan deze miskleun. Hij verzekert dat met de betrokken ambtenaar de zaken op een nette wijze zullen worden afgerond.

Lees het volledige verhaal iin De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag 3 februari.

Enschede e.o.