Volledig scherm
Assink Lyceum © Google Maps

Assink Lyceum in Haaksbergen wint Onderwijsprijs Overijssel

HAAKSBERGEN - Het Assink lyceum heeft woensdag in Zwolle de Onderwijsprijs Overijssel in de categorie voortgezet onderwijs gewonnen. Daarmee maakt de onderwijsinstelling aan de Van Brakelstraat kans op de Nationale Onderwijsprijs 2015-2017.

Met het project 'Daargelaten', waarmee slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog in beeld zijn gebracht, gooide Het Assink hoge ogen bij de jury. Aan de hand van onderzoek en verhalen hebben 43 vmbo-leerlingen handgeschilderde portretten gemaakt van enkele slachtoffers.

Oorlogsslachtoffer
De leerlingen kregen hierbij hulp van een museum uit het Belgische Ieper, waar de portretten geëxposeerd worden. Op één na: dat portret is de Indische Oceaan overgestoken en hangt nu aan de muur van nabestaanden van een oorlogsslachtoffer in Nieuw-Zeeland. Om een en ander te realiseren hebben de leerlingen sponsors gezocht en acties ondernomen om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Het project ging eerder al aan de haal met de Chris Arnold Prijs.

De Haaksbergse school was een van de drie genomineerde onderwijsinstellingen in de categorie voortgezet onderwijs, waarin Het Twents Carmelcollege uit Denekamp tweede is geworden. In het basisonderwijs waren de Bonifatiusschool en OBS Het Pathmos genomineerd. Zij zijn respectievelijk tweede en derde geworden.

Finale
In maart reist een delegatie van Het Assink af naar de nationale finale in Rotterdam. Hier moet de school het opnemen tegen de finalisten van de provinciale voorrondes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Enschede e.o.