Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | In je nakie van de hoge glijbaan in De Wilder in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - In je nakie in het golfslagbad of van de hoge glijbaan. Zaterdag kan het in De Wilder. Het zwembad zet 's avonds de deuren open voor naaktrecreatie.

Exploitant Optisport werkt aan andere manieren om inkomsten te genereren. Het naaktzwemmen, dat na zaterdag voorlopig nog twee keer wordt herhaald, vormt een van de vele activiteiten die Optisport inzet om het zwembad aantrekkelijk te maken en te houden voor een zo breed mogelijke doelgroep. Ook wil de exploitant meer thema-feestavonden en speciale arrangementen aanbieden om bepaalde dagdelen aantrekkelijker te maken.

Verzoek
NFN, kenniscentrum voor naaktrecreërend Nederland, deed het verzoek het bad open te stellen voor de bezoeker die zich zonder badkleding te water wil laten. "In Twente en de Achterhoek zijn er weinig locaties beschikbaar voor naaktzwemmen."

Pottenkijkers
Zaterdag is het bad van 19.00 tot 21.00 uur geopend voor naaktrecreanten. Buiten reguliere openingstijden, stelt Beekhuizen, die niet bang is voor pottenkijkers. "Wij zorgen zelf voor toezicht. Onze badmeesters letten op veiligheid en sociale aspecten. Daar komt meer bij kijken dan alleen in de gaten houden of iemand zijn hoofd boven water kan houden. In je blote billen van de glijbaan? Ik verwacht geen problemen. Je glijdt op water hè", lacht de locatiemanager.

Radio-dj Rutger Borgerink van 1Twente neemt in zijn uitzending de caissière van het zwembad in de maling. Beluister het fragment hieronder.

Enschede e.o.