De selectie van Hatrans, met onder meer Eugene Richardson (9) en René Ridderhof (14).
Volledig scherm
De selectie van Hatrans, met onder meer Eugene Richardson (9) en René Ridderhof (14). © Hatrans Tonego

Basketbalhelden Eugene Richardson en Ed ‘Lace’ Strong keren even terug naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Terug naar de glorietijd van Hatrans Tonego, in de jaren ‘80. Presentator en fan van weleer Eddy van der Ley ontvangt 12 juni in het Haaksbergse Theater De Kappen basketballers Ed ‘Lace Strong’ en Eugene Richardson en de sponsor die destijds topbasketbal in Haaksbergen mogelijk maakte, Gerard van Hal uit Goor. 

Dankzij de prestaties van de plaatselijke basketbalclub kwam Haaksbergen in de jaren tachtig opeens op de kaart te staan. Hatrans Tonego maakte, door de steun van hoofdsponsor Gerard van Hal - eigenaar van expeditie-onderneming Hatrans – furore in het Nederlandse basketbal. Tegen het decor van sporthal De Els, niet zelden volgepakt met ruim 2000 bezoekers, gingen  topclubs als Parker Leiden en Nashua Den Bosch vaak met lege handen naar huis. 

De Kappen

De sportieve hoogtij van Hatrans, tussentijds twee seizoenen Permalens geheten, zorgde nét niet voor een landstitel, maar wel voor Europees basketbal. Onder het motto ‘back tot the eighties’ komt het op 12 juni in Theater De Kappen in Haaksbergen eenmalig tot een unieke herbeleving. In het zogenoemde Hatrans-theatercollege halen hoofdrolspelers van toen herinneringen op aan de glorietijd van weleer. 

Gerard van Hal, sponsor van de Haaksbergse basketbalclub Tonego ‘65.

Plaats: Onbekend
Copyright: Twentsche Courant (De Persgroep)
Volledig scherm
Gerard van Hal, sponsor van de Haaksbergse basketbalclub Tonego ‘65. Plaats: Onbekend Copyright: Twentsche Courant (De Persgroep) © fotograaf_onbekend

Eugene Richardson

De Amerikaanse publiekslieveling Eugene Richardson, van 1982 tot 1986 spelend in De Els, komt er speciaal vanuit zijn woonplaats Fort Lauderdale (Florida) voor naar Haaksbergen. Ook aanwezig: de topspelers Ed ‘Lace’ Strong, René Ridderhof, hoofdsponsor/naamgever Gerard van Hal en anderen. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley gaat het een ‘sentimental journey’ worden, vol met prachtige anekdotes en mooie beelden.

Het Hatrans-theatercollege is een idee van presentator/schrijver Van der Ley, die ook theatertours doet met onder meer Willem van Hanegem, Wim Kieft en Bas Nijhuis. Het theatercollege begint om 20.00 uur. Kaartjes kosten 17,50 euro en kunnen besteld worden op de website van De Kappen. Na afloop is er een meet & greet. 

Enschede e.o.