Volledig scherm
Vastgoedondernemer Ben Roerink wint rechtszaak om Gat in de Markt. Zijn supermarktplan moet een serieuze rol krijgen bij de invulling van het gat. © Carlo ter Ellen DTCT

Ben Roerink wint zaak Gat in de Markt Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De gemeente haalt bakzeil bij de Raad van State. De gemeenteraad moet een nieuw bestemmingsplan maken voor het centrum waarin het plan van Roerink een serieuze rol gaat spelen. 

De gemeente Haaksbergen heeft het supermarktplan van vastgoedondernemer Ben Roerink onvoldoende meegewogen bij het maken van het bestemmingsplan Centrum Haaksbergen (Gat in de Markt). Op aandringen van Roerink heeft de Raad van State woensdag het bestemmingsplan Centrum Haaksbergen, dat betrekking heeft op het zogenaamde Gat in de Markt, van tafel geveegd. 

Serieuze rol voor supermarktplan

De gemeenteraad moet een nieuw bestemmingsplan maken voor het centrum. Het supermarktplan van Roerink moet hierin volgens de Raad van State een  serieuze rol gaan spelen. Roerink stapte in augustus naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan.

Onvoldoende onderzoek

Op 21 december 2016 koos de gemeenteraad voor de zogeheten woningvariant, zonder supermarkt. Volgens de Raad van State had de gemeenteraad dat niet mogen doen omdat niet is onderbouwd waarom het supermarktplan niet haalbaar en wenselijk is. De gemeente erkende op de zitting bij de Raad van State in augustus dat het plan van Roerink niet op financiële aspecten is onderzocht. De gemeenteraad heeft ook niet onderzocht waarom het plan van Roerink voor bewoners van het centrum nadeliger zou zijn dan het supermarktloze plan waarvoor de gemeente heeft gekozen. 

Enschede e.o.