Volledig scherm
© Frans Nikkels

Betaling blijft uit: gemeente Haaksbergen zegt huur De Kappen op

HAAKSBERGEN - Ondanks een strak ultimatum is de gemeente Haaksbergen niet tot een akkoord gekomen met Stichting Kulturhus over betaling van achterstallige huur voor theater De Kappen. De huur wordt opgezegd, de achterstallige huur wordt via de rechter gevorderd.

Het college heeft Stichting Kulturhus tot vrijdag 1 november de tijd gegeven om concrete afspraken te maken over de huur voor De Kappen. Tot een overeenkomst tussen beide partijen is het echter niet gekomen. De gang naar de rechter wordt gemaakt om de huurovereenkomst per eind van dit jaar te ontbinden, als het geld niet snel wordt betaald. Dat meldde wethouder Louis Koopman woensdagavond tijdens de begrotingsvergadering. 

De stichting huurt het theater van de gemeente, maar heeft daar dit jaar nog geen cent voor betaald. De achterstallige huur is opgelopen tot ruim 161.000 euro. Via de advocaat van de gemeente wordt Stichting Kulturhus gedaagd om alsnog met dat bedrag over de brug te komen.

Naast de achterstallige huur is Stichting Kulturhus de gemeente ook een bedrag van bijna 70.000 euro schuldig aan niet betaalde rente en aflossing. De gemeente heeft de stichting leningen verstrekt voor de aankoop van obs Het Dorp, waarin de bibliotheek is gevestigd, en voor de inrichting van de bieb.

Enschede e.o.