Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman DTCT

Bezuinigingen in Haaksbergen gaan pijn doen

HAAKSBERGEN - Haaksbergen zit opnieuw op zwart zaad. Bezuinigingen staan op stapel en plannen worden aangepast of uitgesteld. Wie gaat dit keer de pijn voelen om de gemeente er financieel weer bovenop te krijgen?

In het provinciehuis in Zwolle is de waarschuwende vinger al opgestoken. De financiële situatie van de gemeente Haaksbergen is zo zorgwekkend, dat preventief toezicht door de provincie op de loer ligt. Van eind 2013 tot eind 2016 moest de gemeente ook al verantwoording afleggen over het huishoudboekje. Haaksbergen kon in 2013 geen sluitende begroting voor het daarop volgende jaar presenteren en ook de meerjarenraming zag er niet rooskleurig uit.

  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Enschede e.o.