Binnenkort foodhal in monumentaal CLV-gebouw in Haaksbergen?

HAAKSBERGEN – Het monumentale CLV-gebouw in Haaksbergen zou een foodhal moeten worden. Naar het voorbeeld van Fooddock in Deventer, waar in de historische Zwarte Silo op het Havenkwartier een vaste community van foodies de lekkerste gerechten voorschotelt, aangevuld met een keur aan flexibele aanbieders.

Wethouder Ellen Prent droomt niet alleen hardop van deze toekomst voor het monumentale CLV-gebouw, pal tegenover het stationsgebouw van de MBS, maar wil ook de helpende hand toesteken. "We kunnen als gemeente geen ondernemertje spelen, maar wél de juiste partijen bij elkaar brengen en als het nodig is snel een wijziging van het bestemmingsplan door te voeren."

Foodtruckfestival
Over een jaar moet de toekomst van het gebouw, eigendom van woningcorporatie Domijn, duidelijk zijn. Binnenkort hoopt Ellen Prent er al een foodtruckfestival te zien. Om vooruitlopend op de definitieve bestemming te laten zien hoe goed een foodhal in het gerestaureerde gebouw zou passen.

Opening
Prent zei dit zondag bij de opening van het evenementenplein naast het CLV-gebouw. Ook Clemens Wentink, lid van de monumentenwerkgroep van de Historische Kring, zinspeelde zondag op een foodhal. Volgend jaar bestaat het CLV-gebouw 100 jaar.

Het evenementenplein naast het pand moet overigens nog een naam krijgen. Wentink nodigde iedereen uit om mee te denken en met een originele naam te komen.

Enschede e.o.