Bizar incident bij middelbare school in Haaksbergen: boze vrouw valt meisjes aan met verf

Video & updateHAAKSBERGEN - Een zeer opmerkelijk incident afgelopen donderdag in Haaksbergen. Daar ging een vrouw bij de fietsenstalling van Het Assink Lyceum twee jonge meiden te lijf met een spuitbus vol verf. 

Quote

Doe fucking normaal!

Een leerlinge van Het Assink Lyceum in Haaksbergen

Beelden van het incident, die in handen zijn van deze krant, circuleren in verschillende Whatsapp-groepen. Daarop is te zien hoe twee tienermeisjes en een vrouw van middelbare leeftijd het met elkaar aan de stok hebben, bij de fietsenstalling van de middelbare school Het Assink Lyceum, locatie Bouwmeester. Er wordt geduwd, getrokken, gescholden en geschreeuwd.

De vrouw - een moeder van een meisje dat ook naar Het Assink Lyceum gaat, maar naar een andere locatie - is gewapend met een spuitbus vol rode verf. Daarmee heeft ze de meiden van 15 en 16 jaar in het gezicht gespoten, tonen de video’s; beide jongedames zitten onder de spray. Ook trekt de vrouw een van hen hard aan de haren. Andere meiden kijken toe, een van hen filmt, terwijl ze haar afkeer over het bizarre tafereel uitspreekt: „Doe fucking normaal!”, roept ze. 

Boel te sussen

De moeder van een van de twee bespoten meisjes heeft de politie ingeschakeld, omdat ze het gedrag van deze vrouw ‘fors grensoverschrijdend’ vindt. „Dit is willens en wetens naar school gaan om twee minderjarige kinderen fysiek aan te vallen, met een spuitbus. Die heeft niet iedereen in de tas, volgens mij.” 

Volgens haar en haar man moest de vrouw niet per se hun dochter hebben, of haar vriendin. Zij stellen dat er al meer is voorgevallen, dat er van alles speelt rondom de dochter van de vrouw; pesten is daar een onderdeel van. Daarover willen ze zich verder niet uitlaten. „Dat is niet aan ons.” 

Donderdag is de situatie geëscaleerd. De vrouw is verhaal gaan halen, maar niet bij de juiste personen, stellen de ouders van het 16-jarige meisje. Dat noemen ze ‘een ongelukkige samenloop van omstandigheden’. „Zij worden nu neergezet als de pestkoppen, maar dat is niet de situatie. Zij hebben haar juist altijd de hand boven het hoofd gehouden.”

Politiewoordvoerder Anne Coenen bevestigt dat de oorzaak van het conflict ‘in de relationele sfeer’ ligt, maar doet over de inhoud ervan in het kader van privacy geen uitspraken. Wel deelt ze mee dat er niemand is opgepakt en dat er ook geen aangifte is gedaan. De politie is met alle partijen in gesprek, als bemiddelaar. 

Daarmee is de kous echter nog niet af. Een van de meiden moest na het spuitbus-incident naar de huisarts, met huiduitslag. De ouders van de meiden gaan uitzoeken met wat voor spul er is gespoten; als dit - moedwillig - bijtend materiaal was, volgt mogelijk alsnog aangifte.

Vanuit Het Assink Lyceum is VWO-teamleider Henk Blenkers zeer terughoudend met zijn reactie, omdat het om zeer jonge kinderen gaat, maar ook omdat hij er niet zelf bij is geweest. Daarnaast vond het incident niet op het schoolplein, maar daarbuiten plaats. Op andere vragen - bijvoorbeeld over de oorzaken van het conflict - wil hij niet ingaan; daarvoor verwijst hij naar de politie.

Wel geeft de teamleider aan dat de school altijd een bemiddelende rol probeert te spelen, zeker als er ouders betrokken zijn bij incidenten tussen kinderen. Omdat het ook de school raakt. De oorzaken van het incident worden besproken, er worden dan afspraken gemaakt om te voorkomen dat het weer gebeurt.

Videostill van het moment waarop de vrouw een van de meiden aan haar haren trekt. Daarvoor heeft ze haar al ondergespoten met rode verf.
Volledig scherm
Videostill van het moment waarop de vrouw een van de meiden aan haar haren trekt. Daarvoor heeft ze haar al ondergespoten met rode verf. © video

Enschede e.o.