Volledig scherm
Familie Leussink © Reinier van Willigen

Boek vat historie Haaksbergse familie Leussink samen

HAAKSBERGEN - Het ruim 220 pagina’s tellende familiedocument ‘5 Generaties Leussink in Haaksbergen’ is zondag gepresenteerd. Albert Leussink (80) heeft er zes jaar aan gewerkt.

,,Een neef vond al jaren dat er een boek moest komen over de familie. Uiteindelijk ben ik er aan begonnen, heb het duizend keer overgedaan en in maart van dit jaar is het afgerond, ” vertelt Albert Leussink. Zondag werd het werk van Albert aan de familieleden overhandigd tijdens de derde familiereünie sinds 1995.

Enclave
In het boek worden uiteraard de jaren van het familiebedrijf aan de Spoorstraat beschreven. Je had bakker Leussink, de kruidenierswinkel van Leussink en de maalderij. Allemaal aan de Spoorstraat. Albert: ,,Het was een kleine enclave in Haaksbergen en als kinderen hebben we goede herinneringen aan die tijd.”

Ruim 100 familieleden bezochten de bijeenkomst deze zondagmiddag in de tuin van ‘t Hagen.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ afgeblazen

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ afgeblazen

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een verzakkende tribune.

Enschede e.o.