De boerendansgroep van de Vrouwen van Nu heft zichzelf op. vanaf links: Dini Baardink, Gerrie Groot Obbink, Anneke Scholten en Annie Goorhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerendansgroep van de Vrouwen van Nu heft zichzelf op. vanaf links: Dini Baardink, Gerrie Groot Obbink, Anneke Scholten en Annie Goorhorst. © Annina Romita

Boerendansers uit Haaksbergen hangen de klompen aan de wilgen

HAAKSBERGEN - Er waren tijden dat ze hun hand niet omdraaiden voor ’n Paula, de Almelose karmis of ’n Spaans’n. Maar de Boerendansgroep van Vrouwen van Nu krijgt de beentjes niet meer de lucht in.

Wat wil je ook als een groot deel van de leden de 80 ruimschoots is gepasseerd. De jaartjes en de kwaaltjes gaan tellen. Voor een volwaardig optreden krijgen ze amper genoeg dansparen op de been. Al vaker werd voorzichtig aangekaart of er in de dansgroep nog toekomstmuziek zit, mede omdat er geen jonge aanwas was. „En daar bleef het bij, want het was nog zo gezellig”, vertelt Anneke Scholten (84). „Heel wat van de vrouwen zijn alleen. Onze vaste repetitieavond, de eerste maandag van de maand, betekent voor hen meer dan alleen dansen.”

Enschede e.o.