Volledig scherm
© Thinkstock

Bon Boys Haaksbergen in beeld bij KNVB: pupillenvoetbal op de schop

HAAKSBERGEN - De KNVB komt maandag bij Bon Boys bekend maken dat het vaderlandse pupillenvoetbal op de schop gaat. Voetballertjes van 6 tot en met 12 jaar gaan in andere samenstellingen spelen, krijgen nieuwe trainingsvormen en de overgang van een klein naar een groot veld gebeurt meer gefaseerd. Verder worden bepaalde spelregels aangepast.

Het betreft maandag een praktijkbijeenkomst op sportpark De Greune, waarbij mensen van de KNVB laten zien wat de voetbalbond voor ogen heeft met het pupillenvoetbal.

Bestuurslid voetbalzaken Gert-Jan Klanderman van Bon BoysKlanderman: ,,De bond zal clubs tijdens deze bijeenkomst bovendien aansporen alleen of gezamenlijk met collega-verenigingen pilots te organiseren om de voorgestelde wijzigingen uit te testen. De intentie is om met ingang van het volgend seizoen de nieuwe opzet in de praktijk te brengen."

Patroon doorbreken
Volgens de KNVB is het van groot belang dat het oude patroon wordt doorbroken, omdat de doorstroom van de jongste jeugd in anderen landen soepeler verloopt dan in Nederland.

Aandacht
De club in de Veldmaat trekt met een vernieuwde verenigingsstructuur en het daarbij behorende beleid dit seizoen de aandacht van de KNVB. ,,Men vindt de ontwikkelingen binnen Bon Boys kennelijk een mooi voorbeeld van hoe je een voetbalvereniging anno 2016 moet inrichten", weet Klanderman. Voor de bijeenkomst zijn 185 verenigingen aangeschreven. Per club zijn vier afgevaardigden uitgenodigd. "We schatten rond de 120 bezoekers. Met zoiets kijken veel clubs vaak eerst de kat uit de boom."

Enschede e.o.