Volledig scherm
Waar tot eind vorig jaar Groenrijk, Welkoop en Keiton waren gevestigd, moet nieuwbouw komen. Dat plan stagneert. © Emiel Muijderman

Bouwplan Groenrijck Wonen in Haaksbergen loopt vertraging op

HAAKSBERGEN - Het bouwplan Groenrijck Wonen, aan de Goorsestraat, loopt vertraging op wegens een geschil met een buurtbewoner.

Maximaal 42 nieuwbouwwoningen moeten er komen op het terrein waar tot eind vorig jaar tuincentrum GroenRijk, Welkoop en Keiton Sierbestrating waren gevestigd. De grond is eind 2017 verkocht aan projectontwikkelaar Credo uit het Gelderse Oosterbeek. Die wil hier samen met Hardick Bouwmanagement en Vastgoedontwikkeling uit Almelo vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers bouwen. Maar die plannen stagneren door een geschil tussen een omwonende en de Gelderse projectontwikkelaar, meldt Ton Hardick.

Grond en geld

Gevoeligheden in de buurt zijn de aanleiding voor het geschil, waarbij het volgens Hardick draait om grond en geld. Projectontwikkelaar Credo gaf eerder al aan met omwonenden in gesprek te gaan nog voordat de nieuwbouwplannen worden behandeld door de gemeenteraad. Die gesprekken, waarbij ook de gemeente Haaksbergen aanschuift, worden momenteel gevoerd, laat een woordvoerder van de gemeente weten. „Daarbij zoeken we naar een passende oplossing voor onder meer de erfafscheiding en waterhuishouding. We nemen daarvoor de tijd die nodig is.”

Inhoudelijk gaat de gemeente niet in op het geschil tussen de buurtbewoner en de projectontwikkelaar. Zo lang de kwestie ter behandeling op het bureau van wethouder Jan-Herman Scholten ligt, zegt Hardick ook niet dieper op het uitstel in te kunnen gaan.

Bestemmingsplan

Het college besloot begin oktober vorig jaar al met Credo in zee te willen gaan voor de ontwikkeling van de grond aan de Goorsestraat. Na gesprekken met de buurt, zou de gemeenteraad zo snel mogelijk een klap op de bouwplannen moeten geven. Zo ver is het nog niet gekomen. Een definitieve overeenkomst tussen de projectontwikkelaar en de gemeente over Groenrijck Wonen, waarin de afspraken over de ontwikkeling van het perceel worden vastgelegd, kan tot die tijd niet worden gesloten. Pas daarna kan het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Enschede e.o.