Volledig scherm
Aanleg hulpbrug (bypass) Goorsestraat © Emiel Muijderman

Bouwverkeer bij Haaksbergen krijgt niet een maar twee 'hulpbruggen'

HAAKSBERGEN - Deze week is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een tijdelijke hulpbrug parallel aan de Goorsestraat (tussen de Brammeloweg en de Westsingel) en de Hengelosestraat (tussen de Rondeelweg en de Oorweg).

Op de locaties waar straks het asfalt van de nieuwe N18 wordt gelegd zijn bomen geveld, huizen gesloopt en zijn damwanden geslagen voor de hulpbruggen. Die bruggen zijn nodig voor de doorstroming van het verkeer tijdens de aanleg van de nieuwe weg van Groenlo naar Enschede. De N18 kruist straks enkele belangrijke toegangswegen van en naar Haaksbergen.

Bypass
"In de toekomstige situatie gaat het verkeer tussen Haaksbergen en Goor en het verkeer tussen Haaksbergen en Hengelo met een viaduct over de N18. Om dat viaduct te kunnen bouwen is er op die plek een bouwterrein nodig", aldus Thijs Schreres, woordvoerder van Rijkswaterstaat. Een bypass leidt het reguliere verkeer om die bouwplaats, die voor het bouwverkeer toegankelijk is via de hulpbrug. De bypass wordt binnenkort onder de hulpbruggen aangelegd.

Werkzaamheden
De hulpbrug langs de Goorsestraat wordt volgende week donderdag geplaatst, de brug naast de Hengelosestraat volgt een dag later. Het plaatsen van de brugdelen parallel aan de N347 en de N739 neemt per locatie circa drie uur in beslag en wordt overdag uitgevoerd. Volgens Rijkswaterstaat wordt het verkeer hierdoor niet gehinderd. Dat is wel het geval op het moment dat de bypasses, de omleidingen, worden aangesloten op de Goorsestraat en de Hengelosestraat. Verkeersregelaars worden dan ingezet om het verkeer om de beurt te laten passeren. Het verkeer wordt niet omgeleid.

De bouw van de viaducten begint naar verwachting februari volgend jaar. Het bouwverkeer zal een maand eerder, in januari 2017, de tijdelijke hulpbruggen in gebruik nemen.

Enschede e.o.