Volledig scherm
© L&O Architecten

Brief van HOV over Marktplan: ‘Haaksbergen heeft geen tijd meer voor geduld’

HAAKSBERGEN - Léon Leeters, voorzitter van de Haaksbergse Ondernemers Vereniging (HOV), uit in een brief in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag zijn ongenoegen over het Marktplan.

De invulling van het ooit zo prestigieuze Marktplan is al meer dan twintig jaar punt van discussie in Haaksbergen. Volgens Leeters hoort de vereniging al jaren dat er ‘binnenkort’ beslissingen worden genomen en dat de ondernemers geduld moeten hebben. “Nu wordt zonder enige vooraankondiging, plotseling een geheel andere weg ingeslagen. Wij begrijpen dit niet en het is naar onze overtuiging niet alleen een onzekere en risicovolle weg, maar ook een zeer onwenselijke weg,” laat Leeters in zijn brief weten.

'Geen tijd voor geduld'
De briefschrijver meldt ook dat HOV zich al lange tijd zorgen maakt over de toestand in Haaksbergen. “Haaksbergen heeft geen tijd meer voor geduld. Er moet nu snel worden gedaan waaraan Haaksbergen al vele jaren dringend behoefte heeft. Dat is de ontwikkeling van de markt zoals beschreven in bijvoorbeeld de haalbaarheidsstudie De Markt Centraal 2011, het Beeldkwaliteitsplan 2012 en de Structuurvisie 2030.”

Leeters roept de gemeente op ‘nu eindelijk’ knopen door te hakken.

Lees hieronder de volledige brief.

Enschede e.o.