Volledig scherm
Richard Klein Snakenborg © Lars Smook

Cateringbedrijf Snaakies in Haaksbergen breidt uit op De Greune

HAAKSBERGEN - Ooit was Richard Klein Snakenborg varkensboer in Sint Isidorushoeve, nu is hij kok en eigenaar van Snaakies, een cateringbedrijf dat over twee maanden opent op bedrijventerrein De Greune.

Eind 2010 verkocht Klein Snakenborg zijn boerderij om met een vriend café 't Stuupke aan de Eibergsestraat over te nemen. Een eetcafé werd het, met al snel de naam dat je er heerlijk kunt eten.

Spontaan
Na 't Stuupke werd het tijd voor een nieuwe stap: catering. "We zijn gewoon begonnen, heel spontaan, toen ik werd gevraagd een buffet te verzorgen voor een kennis die een huwelijksfeest gaf. Daarna werd ik steeds vaker gevraagd. Toen we onze hapjes konden presenteren tijdens een inloopdag in Kerspel Goor, ging het ineens heel erg hard."

Werken vanuit de keuken thuis, de koeling weer ergens anders, het kan niet langer. Dus wordt nu het pand aan De Greune flink verbouwd. Er komt een warme keuken, een koude keuken, een spoelkeuken, alles volgens de nieuwste richtlijnen. Eind juli wil Snaakies er de deuren openen.

Enschede e.o.