Volledig scherm
© ANP

Collectieve zorgverzekering voor Haaksbergenaren met laag inkomen

HAAKSBERGEN - Ruim tweehonderd Haaksbergenaren konden vorig jaar minimaal een half jaar de zorgverzekeringspremie niet betalen. Inwoners met een laag inkomen kunnen via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten.

Landelijk gezien telde Nederland vorig jaar 206.000 wanbetalers van zorgverzekeringspremies, omgerekend 1,5 procent. In Haaksbergen ligt dat percentage lager. Hier kon ruim 1 procent van de volwassen inwoners de premie voor de zorgverzekering niet betalen. Omgerekend gaat het om 205 mensen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Keuze uit drie pakketten

Mensen met een laag inkomen kunnen via de gemeente een collectieve zorgverzekering afsluiten bij Menzis. Zij kunnen kiezen uit drie pakketten: een klein aanvullend pakket, een pakket met uitgebreide dekking en een zeer uitgebreid pakket voor inwoners met veel zorgkosten. Alle pakketten bestaan uit de verplichte basisverzekering, een aanvullend pakket en een tandartsverzekering. Bij het meest uitgebreide pakket is bovendien het eigen risico meeverzekerd, meldt de gemeente.

Wie zelf een zorgverzekering wil samenstellen, kan via poliswijzer.nl/haaksbergen alle verzekeraars van Nederland vergelijken. 'Een zorgverzekering via poliswijzer.nl heeft meerdere voordelen', stelt de gemeente. 'Alle ziekenhuizen in Nederland zijn gedekt, er zijn geen wachttijden op tandartskosten en orthodontie en men kan honderden euro's per jaar besparen.'

Enschede e.o.