Volledig scherm
© Thinkstock

Crisis in veesector nekt bouwbedrijf uit Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Een doorstart zit er voor het failliete bouwbedrijf H. Klein Poelhuis uit Haaksbergen niet in. Dat zegt curator W. Haafkes na een eerste inventarisatie. Voor de veertien personeelsleden is inmiddels ontslag aangevraagd.

Het bedrijf, dat woensdag door de rechtbank in Almelo failliet werd verklaard, draagt nog steeds de naam van de oprichter, Hennie Klein Poelhuis. Maar hij verkocht het eind 2014 aan H. Keemers.

Crisis
Volgens de curator is het faillissement het gevolg van de malaise in de veehouderij. “Ze werkten veel voor agrarische bedrijven. Maar door de crisis in de varkenshouderij en de melkveesector worden er nauwelijks meer opdrachten verstrekt. Er was nog wel wat onderhanden werk in woningbouw en renovatie, maar dat was niet genoeg om de zaak draaiende te houden.

Doorstart
Die opdrachtgevers moeten nu op zoek naar een andere aannemer om het werk af te maken want een doorstart zit er naar mijn ervaring niet in. Er zijn te veel bouwbedrijven voor te weinig opdrachten”, concludeert Haafkes.

Enschede e.o.