De Veldmaat Bruist is afgelast, mogelijk wordt er eind juni wel een beachvolleybaltoernooi gehouden.
Volledig scherm
De Veldmaat Bruist is afgelast, mogelijk wordt er eind juni wel een beachvolleybaltoernooi gehouden. © Annina Romita

De Veldmaat Bruist, maar door corona dit jaar niet

HAAKSBERGEN - Ook De Veldmaat Bruist maakt een pas op de plaats. Het evenement gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door.

Het evenement aan de Geukerdijk in Haaksbergen wordt jaarlijks in het laatste weekeinde van juni gehouden. De organisatie heeft besloten vroegtijdig de stekker eruit te trekken. „Het is een onzekere tijd. We zouden nu allerlei zaken moeten regelen zoals de huur van de tent, beveiliging en het vastleggen van artiesten. We willen die verplichting niet aangaan met het risico op inkomstenderving”, zegt voorzitter Kay Scheggetman van De Veldmaat Bruist. 

Verbod evenementen

De organisatie vreest dat het verbod op publieksevenementen verlengd wordt. Dat verbod geldt vooralsnog tot 1 juni. „Daarnaast vroegen we ons af of het zo kort na de crisis wel verstandig is zoveel mensen bij elkaar te laten komen”, aldus Scheggetman.

De Veldmaat Bruist is een driedaags festival met allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voorgaande jaren werd het feestweekeinde opgeluisterd met onder meer een rommelmarkt, kindervertier, beachvolleybal en muziek.

Plan B

Het verplaatsen van De Veldmaat Bruist naar een later weekeinde is voor de organisatie geen optie geweest. „Later in het jaar is de evenementenkalender al overvol.” Toch sluit de voorzitter niet uit dat er in het laatste weekeinde van juni alsnog kleinschalig één of enkele activiteiten plaatsvinden. „We hebben een plan B. Misschien zou het beachvolleybal bijvoorbeeld wel door kunnen gaan. Dat kunnen in we in korte tijd organiseren. Maar de vraag is of we dat moeten willen. Dat kunnen we een week van tevoren nog beslissen”, aldus Scheggetman.

Enschede e.o.