Volledig scherm
© DG

Deur politiebureau Haaksbergen gaat definitief op slot

HAAKSBERGEN - Een nieuwe bestemming is nog niet bekend, vast staat wel dat er met ingang van volgende maand geen politiefunctionaris meer werkzaam is in het politiebureau aan de Brink in Haaksbergen. De deur gaat op slot en de sleutel wordt ingeleverd bij de dienst ‘vastgoed’.

Het publiek is vanaf 1 juli aangewezen op het zogeheten ‘politieservicepunt’, afgekort PSP. Dat is te vinden naast de Noaberpoort in het gemeentehuis. „Dat wordt het nieuwe bezoekadres en iedereen kan daar terecht voor alle politiezaken”, vertelt Henk Jan Lammerink, senior van dienst van het team Haaksbergen. Ofschoon Lammerink de opmerking meteen wegwuift, behoudt Haaksbergen dus in zekere zin een eigen politiebureautje, ook al is het piepklein met drie werkplekken en één spreekkamer.

„Nee, het is geen politiebureau meer. Zo mogen we het beslist niet noemen. Het bureau staat in Goor. Dat is uitgerust als politiebureau. Dit is een servicepunt. Wel hebben we gestreden voor meer dan een standaard politieservicepunt. Dat is gelukt, met ruimte voor vier agenten waar twee de norm is voor een plaats als Haaksbergen. Hierdoor hopen we voldoende affiniteit met Haaksbergen te houden, terwijl het bureau Goor onze uitvalsbasis is.”

Enschede e.o.