Volledig scherm
© ANP

Deurverkopers opgepakt na tweede bezoek aan Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Twee deurverkopers zijn donderdagmiddag opgepakt, nadat ze hadden aangebeld bij een 82-jarige man uit Haaksbergen. Vorige maand is er ook bij de bejaarde man aangebeld. Hij is toen voor veel geld opgelicht. Volgens de politie gaat het om dezelfde personen.

Eind april werd de 82-jarige man bij zijn woning aan de Zienesch aangesproken door de bestuurder van een witte Volkswagen Crafter. De bestuurder verkocht de man voor 100 euro aan gereedschap. Niet alleen was het gereedschap dat geld niet waard, meldde de politie Haaksbergen donderdag op Facebook, maar bij controle van de bankafschriften bleek ook nog eens dat een veelvoud van die 100 euro van de rekening van de bejaarde man was afgeschreven.

Twee uur nadat de politie het bericht had geplaatst, met daarin het advies om op de hoede te zijn bij verkopers aan de deur, werd de politie gewaarschuwd: er stonden opnieuw mannen bij de 82-jarige Haaksbergenaar aan de deur. Hij was inmiddels geïnstrueerd door zijn familie en deed niet open.

Aanhouding

Enkele buren vertrouwden het bezoek niet. Zij maakten foto’s van de mannen en hun auto, waarna de mannen op de vlucht sloegen. Omdat ook het kenteken van de auto was genoteerd, kon het politieteam uit Nijverdal de wagen niet veel later van de A1 halen. De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Etten-Leur en een 24-jarige inwoner van Den Haag, zijn aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne. De auto is in beslag genomen.

Mobiele pinautomaat

Volgens de politie was het duo dat donderdagmiddag aanbelde bij de Haaksbergenaar ook betrokken bij de oplichting van de man eind vorige maand. Om hoeveel geld het toen ging, wil de politie niet zeggen. De recherche neemt de zaak over. Ook de mobiele pinautomaat die in de auto is gevonden, wordt onderzocht.

Enschede e.o.