Volledig scherm
© Nordwick VOF

Dit is het langverwachte plan voor de Markt in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Haaksbergenaren hebben er even op moeten wachten, maar woensdagavond heeft Nordwick VOF zijn plannen voor het 'gat in de Markt' gepresenteerd.

In een presentatie in de commissievergadering in het gemeentehuis zijn impressieschetsen getoond van het Marktplan, waarvoor het college van B en W onlangs een intentie-overeenkomst heeft ondertekend met Nordwick. Er volgt nog een presentatie van het plan voor Haaksbergenaren, maar ook een inspraakmogelijkheid.

Terugvalvariant

Het gaat om de zogeheten 'terugvalvariant'. In maart 2014 sprak de gemeenteraad zijn voorkeur uit voor een supermarkt aan de Markt en - indien dit niet haalbaar zou zijn - het dichtmaken van het gat met winkelruimten.

Dat is ook waar het plan van Nordwick VOF in voorziet. Die wil de ruimte tussen Sport2000 en het oude pand van Konings Schoenen vol bouwen met winkels. Aan de achterzijde komt dan een binnentuin, met daarachter appartementen en ook parkeerplaatsen. Aan de Hibbertsstraat zouden zes grondgebonden koopwoningen (gericht op starters) moeten komen.

Het is inmiddels bekend dat de lokale vastgoedman Ben Roerink het Marktplan wil ontwikkelen met een supermarkt (Lidl of Aldi). Dat bod staat in de wachtkamer.

Enschede e.o.