Volledig scherm
De dames van Bowlsvereniging werden uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Op de achtergrond jeugdsportploeg van het jaar Bon Boys JO-19. © Reinier van Willigen

Dit zijn de sportkampioenen van Haaksbergen

HAAKSBERGEN - In Theater De Kappen zijn op het sportgala van Haaksbergen de plaatselijke sportkampioenen in het zonnetje gezet. Wie werden verkozen tot beste sportvrouw, sportman, talent en sportploegen van 2017?

Sportvrouw: Monique van Dijk

Volledig scherm
Monique van Dijk © Annina Romita

Van Dijk sleepte na een periode, waarin ze tussen hoop en vrees leefde, zowel de Europese- als wereldtitel natural bodybuilding in de wacht. Het verhaal van Monique van Dijk gaat verder dan een jaar keihard trainen om daarna op 44-jarige leeftijd twee internationale bodybuildingtitels in de wacht te slepen. 

Een jaar voor deze momenten van sportieve glorie wordt kanker bij Van Dijk geconstateerd en ze moet een borstamputatie ondergaan. De Haaksbergse meldde zich aan bij de sportschool om zo snel mogelijk te herstellen, maar vocht zich terug tot aan de wereldtitel. 

Sportman: Steven Veldhuis

Volledig scherm
Springruiter Steven Veldhuis © Reinier van Willigen

Springruiter Steven Veldhuis werd uitgeroepen tot sportman. Veldhuis sprong in het oog met zijn vierde plaats op het WK voor 6-jarige springpaarden.

Sporttalent: Jelle Golbach

Patrick Scharmin hield een traditie in ere door de Andy Scharmin Trofee uit te reiken aan het sporttalent van 2017. Die trofee is vernoemd naar zijn broer, die als beloftevolle Haaksbergse profvoetballer in de zomer van 1989 omkwam bij de vliegramp op het Surinaamse Zanderij. 

De talententrofee ging dit keer naar baanatleet Jelle Golbach, die daarmee voetbalster Tess Kleinsman opvolgde. Golbach won de nationale hoogspringen bij de junioren C met een hoogte van 1.89 meter en werd geselecteerd voor het Nederlandse team.

Sportploegen: Bowlsvereniging Haaksbergen en Bon Boys JO-19

De aanwezigen van Bowlsvereniging Haaksbergen waren dolblij met hun uitverkiezing tot sportploeg van het jaar. Een team senioren van respectabele leeftijd veroverde de nationale bowlstitel ‘four’ oftewel viertallen. 

Het naar de landelijke divisie gepromoveerde Bon Boys JO 19 1 werd uitgroepen tot jeugdsportploeg van het jaar.

Enschede e.o.