Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen © Dennis Bakker/News United

Dodelijk slachtoffer bij uitslaande brand in woning Haaksbergen

UpdateHAAKSBERGEN - Bij een grote brand in een woning aan de Karel Doormanstraat in Haaksbergen is woensdagavond een persoon om het leven gekomen. De brandweer trof het lichaam aan na controle in de woning, na het blussen. De identiteit van de omgekomen persoon is nog onbekend.

De brand brak rond 19.00 uur uit en werd al snel opgeschaald naar zeer groot. De brandweer was met 30 manschappen aanwezig en bluste in verschillende ploegen. Dit vanwege de vrieskou in combinatie met wegwaaiend bluswater. Het was in de loop van woensdagavond nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Wel is bekend dat de melding door een buurtbewoner is gemaakt.

Strooiploeg

Door de enorme hitte en vuurzee kon de brandweer in eerste instantie de woning niet betreden en werd er van buitenaf geblust. Vanwege de vrieskou werd een strooiploeg ingeschakeld om gladheid door bluswater te voorkomen.

Nablussen

De twee naastgelegen rijtjeswoningen vatten geen vlam, maar hebben wel forse schade opgelopen en zijn onbewoonbaar. De bewoners worden elders opgevangen. De Karel Doormanstraat werd tijdelijk afgesloten.

Buren

Buurtbewoners toonden zich geschokt over wat er gebeurd was. Volgens hen zou in de woning een alleenstaande man van middelbare leeftijd hebben gewoond. Of hij ook het slachtoffer is, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
Het nablussen neemt enkele uren in beslag. © Ben Lensink
Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen © News United/Dennis Bakker
Volledig scherm
Uitslaande woningbrand in Haaksbergen © News United/Jack Huygens

Enschede e.o.