De avondvierdaagse in Haaksbergen kent elk jaar een massale deelname, met onder meer complete schoolklassen, sportteams, gezinnen en individuele deelnemers.
Volledig scherm
De avondvierdaagse in Haaksbergen kent elk jaar een massale deelname, met onder meer complete schoolklassen, sportteams, gezinnen en individuele deelnemers. © Reinier van Willigen

Domper: geen avondvierdaagse voor Haaksbergse schooljeugd

HAAKSBERGEN - Voor veel kinderen een van de hoogtepunten aan het einde van het schooljaar, maar dit jaar moeten ze het zonder doen. Ook de avondwandelvierdaagse is gesneuveld als gevolg van de maatregelen rond Corona, al stond deze pas half juni op de agenda.

Het bestuur van de Wandelkring DIO heeft besloten om de 62-ste Avondwandelvierdaagse af te lasten. Door de strenge maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is de voorbereiding van het evenement onmogelijk. DIO benadrukt dat de vereniging volledig achter de maatregelen van de regering staat. Andere wandelingen na 1 juni hoopt DIO wel door te laten gaan.

Teleurstelling vs gezondheid

De avondwandelvierdaagse stond van 8 tot en met 12 juni gepland. Volgens de huidige richtlijnen zouden grote evenementen dan weer plaats kunnen vinden. Maar deze moeten wel worden voorbereid en dat is lastig als alle contact beperkt moet blijven. De wandelvereniging is zich ervan bewust dat dit voor de liefhebbers een grote teleurstelling is, maar gezondheid staat uiteindelijk voorop.

Ledenvergadering afgelast

Ook alle activiteiten die voor 1 juni stonden gepland, kunnen uiteraard niet doorgaan. Dat geldt dus onder meer voor de Algemene Ledenvergadering op 20 april en de Stiepelwandelingen en Int. Twentse Wandelmarathon in Buurse op 9 en 10 mei.

Zomerwandelingen

De bedoeling is dat zodra de maatregelen niet meer nodig zijn de Door De Weekse Wandelingen op donderdagochtend weer worden opgepakt. Verder staan er 6 zomeravondwandelingen met een afstand van 5 en 10 kilometer gepland in de vakantieperiode, waarvan DIO hoopt dat ze door kunnen gaan.

Deze zullen in de vakantieperiode worden gehouden op de woensdagavonden: 15, 20 en 25 juli en 5, 12 en 19 augustus. Voor actuele informatie verwijst de vereniging naar haar website www.wkdio.nl.

Enschede e.o.