Volledig scherm
Sporthal De Els © Reinier van Willigen

Drie clubs in beeld voor beheer sporthal De Els in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Drie sportverenigingen hebben interesse om het beheer van de sporthal De Els over te nemen. Een toezegging is echter nog niet gedaan. De geïnteresseerde clubs willen eerst meer informatie inwinnen alvorens ze met de gemeente in zee gaan.

Namen van de belangstellende verenigingen worden nog niet genoemd. De gebruikers van de sporthal De Els zaten vorige week met de gemeente om tafel om over het beheer te praten. Dat was een vervolgbijeenkomst op de presentatie van het plan twee maanden geleden. Na de eerste bijeenkomst konden de clubs de interesse met hun achterban bespreken. ,,Drie clubs hebben eventueel interesse, maar het is nog prematuur", zegt wethouder Ellen Prent.

Beheer
De gemeente wil het beheer van de sporthal De Els en de gymzaal Zienesch overdragen aan een sportvereniging, die gebruikmaakt van De Els. De sportclubs mogen dat ook in een gezamenlijke constructie doen. De gemeente wil in de zomervakantie van 2017 het beheer overdragen. Dan begint immers het nieuwe zaalseizoen.

Kostenbesparing
De overdracht levert de gemeente een kostenbesparing op. Een deadline is nog niet vastgesteld. Wethouder Prent verwacht dat er voor de jaarwisseling nog geen akkoord is met een nieuwe beheerder.

De overdracht betekent niet dat de gemeente zich niet meer bemoeit met De Els. De gemeente blijft verantwoordelijk voor groot onderhoud, de inkoop van sportmaterialen en de verhuur van de zaal. Opbrengsten van de zaalhuur gaan ook naar de gemeente. De vereniging die de sporthal straks beheert krijgt daarvoor maandelijks een vergoeding.

Enschede e.o.