Volledig scherm
Een Bürgerbus in Ahaus, zoals de buurtbus in Duitsland wordt genoemd. © Münsterland Zeitung

Duitse buurtbus gratis van grens bij Buurse tot Haarmühle

BUURSE/AHAUS - Passagiers die straks vanaf de grens bij Buurse met de Duitse buurtbus naar de Haarmühle rijden, hoeven voor dat ritje niet extra te betalen. 

De Duitse buurtbus uit Ahaus doet vanaf maandag 12 juni op werkdagen vijf keer per dag de grensovergang bij Buurse aan. Vanaf hier rijdt hij via de Haarmühle, Alstätte, Ottenstein, het zwembad AquAhaus en het ziekenhuis in Ahaus naar de eindhalte bij de protestantse kerk aan de rand van het centrum. 

De eerste bus vertrekt 's morgens om 9.28 bij de grens, de laatste 's middags om 17.38 uur. De tijden zijn aangepast op de dienstregeling van de Buurser buurtbus. 

Overstappen

Een rit per buurtbus vanaf het busstation in Haaksbergen naar het centrum van Ahaus duurt 52 minuten. Bij de grens moeten passagiers overstappen van de Nederlandse op de Duitse bus. 

Reizigers hebben twee vervoersbewijzen nodig. „De systemen in beide landen zijn zo verschillend dat het niet is gelukt om een grensoverschrijdend buskaartje te maken", zegt Theo Witte van de gemeente Ahaus. Een enkeltje van de grens naar de eindhalte in Ahaus kost 2 euro.  

Vrijwilligers

De eerste rit van de Duitse buurtbus stond oorspronkelijk al voor 6 maart gepland. Die datum bleek niet haalbaar omdat de levering en verbouwing van de bus flink vertraging opliepen. De komende weken worden 45 vrijwilligers opgeleid tot buurtbuschauffeur.

Enschede e.o.