Volledig scherm
Monique Balster en haar partner Jeroen Scheggetman © Christian van der Meij

Duo uit Haaksbergen voorziet in behoefte aan rommelmarkten

HAAKSBERGEN - Monique Balster en haar partner Jeroen Scheggetman zitten vol plannen. De Haaksbergenaren willen rommelmarkten organiseren. Ze hebben daarbij niet alleen Haaksbergen op het oog. Ook omliggende plaatsen komen in beeld.

Balster en Scheggetman hebben er zelfs onlangs een onderneming voor opgericht: M & J Handelsonderneming.

Behoefte
,,Er is behoefte aan rommelmarkten. Daar komen veel mensen op af,” vertelt Scheggetman. Aan rommelmarkten in Haaksbergen lijkt echter geen gebrek. Tweedehands warenmarkten worden ook gehouden bij evenementen zoals de Meimarkt, De Veldmaat Bruist en de Doe Dagen. Daarnaast zijn er regelmatig vlooienmarkten bij grenswinkel Ter Huurne en zomermarkten in het centrum van Haaksbergen. ,,Toch zijn er in de regio niet meer zoveel rommelmarkten als vroeger. Wij willen ook in andere plaatsen dit soort warenmarkten opzetten. Op 11 september bijvoorbeeld is er een rommelmarkt op het Heldersplein in Glanerbrug.”

Prijzen
Het tweetal heeft ook overdekte locaties op het oog. Scheggetman en Balster hebben al geïnformeerd naar de prijzen. Die hebben hun enthousiasme enigszins getemperd. ,,De Bouwmeester in Haaksbergen en de Pickerhal in Eibergen zijn goede locaties voor een overdekte rommelmarkt. Maar de daghuur van een hal kost 1.100 euro,” zegt Scheggetman, die geen hoge standprijzen wil doorberekenen aan de verkopers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Enschede e.o.