Volledig scherm
© Still

Eekhoorn verrast Patricia uit Haaksbergen: 'Sprong zo bij mij in bad'

VIDEOHAAKSBERGEN - Patricia Sierhuis van Roij zat vrijdag een half uur te badderen toen er opeens een onuitgenodigde gast via het dakraam het bad in sprong. Een eekhoorn was blijkbaar toe aan een verfrissende duik.

Ze komt uit Nieuw-Zeeland en woont met haar man Dennis in een bosrijke omgeving in Haaksbergen. Eekhoorns zien ze wel vaker, maar dit hadden ze niet verwacht. "Ik lag met mijn hoofd naar het raam toe, toen er opeens een eekhoorn over mij heen het water in sprong", zegt Patricia. 

Shock

Ze raakte lichtelijk in paniek. "Het beestje was flink aan het spartelen en wilde via mij weer naar buiten springen. Binnen een paar seconde stond ik naast het bad." Patricia was bang dat ze de eekhoorn in paniek had vermoord. "Maar gelukkig zag ik hem rustig zwemmen. Ik was helemaal in shock en heb Dennis opgebeld."

Angstig

Dennis was twee minuten verderop en snelde zich naar huis. "Patricia was helemaal in paniek", zegt de Haaksbergenaar. "Het beestje was erg bang. Uiteindelijk is hij via mijn schouder naar buiten gesprongen. Hij vloog een flink stuk naar beneden, maar hij leefde nog gewoon. Hij zat zich bij de buren in de tuin droog te schudden."

Quote

de volgende keer doe ik het raampje van de badkamer wel dicht

Patricia Sierhuis van Roij

Filmpjes

Patricia maakte enkele filmpjes van de zwemmende eekhoorn en plaatste die op Facebook. Binnen no-time kreeg ze honderden reacties. "Je verwacht dit ook gewoon niet." Nu ze van de schrik bekomen is kan ze wel lachen om het voorval. "Maar de volgende keer doe ik het raampje van de badkamer wel dicht."

Enschede e.o.