Volledig scherm
De bruidsmodeshow op de Bruidsbeurs Eibergen trekt elk jaar weer veel bekijks onder aanstaande bruiden, partners, moeders en vriendinnen. © Marieke Amelink

Eibergse bruidsbeurs vermindert keuzestress voor bruiloft

EIBERGEN - Ballonnen in de kleuren wit, roze en champagne. Een dieetstand en zuurstoftherapie om fijne lijntjes te verminderen. Als aanstaand bruidspaar valt er een hoop voor te bereiden. Een bruidsbeurs kan daarbij helpen.

Kiezen we voor geel goud, wit goud of bi-colour, dat tegenwoordig helemaal hip is. Een grote zaal of een kleintje. Een limousine of toch een klassieker. „Ik raak supergestresst van allemaal die opties”, verklaart een aanstaande bruid voorafgaand aan de modeshow. Ze heeft net een kennis van vroeger gespot in de rij achter haar: „Ga jij óók trouwen?” „Ja, jij óók?” De keuzestress van de eerste bruid wordt een stuk minder door het bezoek aan de bruidsbeurs: „Het is wel fijn, dat je alles kunt bekijken.”

Of de modeshow daar aan bijdraagt? Tientallen japonnen paraderen voorbij, met heel veel tule of juist ingetogen. Gemene deler: blote armen, blote rug en heel veel kant rond het lijfje. Kies daar maar eens het exemplaar uit dat het beste bij jouw mooiste dag past.

Wolk van Wit

Ook voor de heren wandelen de nodige trouwpakken voorbij. De toekomstige bruidegommen zijn echter iets ondervertegenwoordigd langs de catwalk. Veel aanstaande bruidjes zijn er in gezelschap van moeder en/of vriendinnen. De mannen die er zijn, tonen uitgebreid hun genegenheid, misschien al zwijmelend bij het idee van hun bruid in zo’n wolk van wit.

De Bruidsbeurs werd de eerste jaren georganiseerd door het Theater Berkelland ’t Spieker. Gaandeweg hebben de deelnemende ondernemers de organisatie overgenomen. „Wij als ondernemers bekijken de dingen veel meer vanuit ondernemersoogpunt”, verklaart Herma Boeijink van Schoonheidssalon Herma.

Gestroomlijnd

Dat lijkt goed te bevallen, want ze doen het al zo’n 15 jaar gezamenlijk. En daarbij is de logistiek helemaal gestroomlijnd. Zo weet Herma precies welke bezoekers wat extra aandacht verdienen. De aanstaande bruidjes dragen allemaal een goodiebag van Bruidshuis Beijer Besselink over de schouder.

Bezoekers van de bruidsbeurs worden welkom geheten met twee ‘pilaren’ van ballonnen, aan de ene kant een grote ballon erbovenop met ‘Mr’, de andere kant getooid met ‘Mrs’. Het bruidshuis Beijer Besselink verzorgt de modeshow met de nieuwste collectie bruidsjurken en pakken. In twee delen komen de modellen de catwalk op. Net voor de pauze stijgen er aangename geuren op in de foyer: warme hapjes , verzorgd door catering De klok. En zo wordt ieders kracht ten volle benut.

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
De bruidsmodeshow op de Bruidsbeurs Eibergen trekt elk jaar weer veel bekijks onder aanstaande bruiden, partners, moeders en vriendinnen. © Marieke Amelink

Balloncadeaus

Madelon Kuijk van het Feestatelier is razend enthousiast over de beurs, waar ze inmiddels al zo’n 5 keer bij aanwezig is met haar feestelijke creaties. „Het zijn veel dezelfde ondernemers en de samenwerking loopt heel goed. Je merkt dat je met elkaar groeit.” Ze noemt haar ballonnencreaties ‘duurzaam en efficiënter’. „Je kan het meenemen naar de verschillende locaties.” Ze staat er niet alleen voor het bruidspaar zelf, maar biedt ook bijzondere balloncadeaus voor de gasten. „Zo’n cadeau kan ook iedereen een geldbedrag in doen. Het staat toch langer dan een bos bloemen.”

Quote

Zo’n cadeau kan ook iedereen een geldbedrag in doen. Het staat toch langer dan een bos bloemen

Madelon Kuijk, Het Feestatelier

Wit en geel goud

Vaste standhouder is ook goudsmit Clary met een hele collectie aan trouwringen en overige sieraden. Wat in de doosjes met voorbeelden al een beetje zichtbaar is, wordt door haar bevestigd: bi-colour is op dit moment erg in trek: wit en geel goud samen in een ring. Tot voor kort was het vooral nog witgoud, terwijl geel goud traditioneel het meeste verkocht. „Mensen kunnen hier rustig even voorbij lopen, kijken en we kunnen advies geven. En ze kunnen even passen wat mooi staat. Heel fijn bijvoorbeeld of juist breed.”

Geen grote verschillen

Björn en Marieke staan bij de entree, waar de laatste de kaartverkoop regelt. Zij runnen de bloembinderij die de ingang fraai heeft aangekleed. Het bezoekersaantal is volgens Marieke vergelijkbaar met andere jaren: „Tussen de 125 en 150 ongeveer. Dat is elk jaar wel zoiets, daar zitten geen grote verschillen tussen.”

Volledig scherm
De bruidsmodeshow op de Bruidsbeurs Eibergen trekt elk jaar weer veel bekijks onder aanstaande bruiden, partners, moeders en vriendinnen. © Marieke Amelink

Enschede e.o.