Volledig scherm
Onder andere de organisatie van Tropical Day en Tropical Night is in handen van Stichting Centrummanagement Haaksbergen © Annina Romita

Einde aan tropische succesformule in centrum Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Na Tropical Day overdag volgde in de avonduren Tropical Night: dat was in Haaksbergen jaren achtereen een succesformule. Maar dit jaar is daar een einde aan gekomen. Tropical Day en Tropical Night zijn van elkaar losgekoppeld. Pas komende zaterdagavond klinkt weer tropische muziek. Niet in het centrum, maar bij zalencentrum 't Hagen.

Horecaondernemers Willem Mekkelholt van café Zeezicht en Geerlof Kanis van Grand Café Centraal betreuren het einde van Tropical Night in het centrum. ,,We hadden dit jaar niet de juiste ondernemers om het opnieuw te organiseren", zegt Mekkelholt. Hij hoopt dat volgend jaar weer een Tropical Night in het centrum gehouden wordt. Mekkelholt wil een eventuele doorstart bespreken met andere horecaondernemers.

Te gortig
Kanis daarentegen vreest dat het doek voor Tropical Night in het centrum is gevallen. Een jaar geleden ging het evenement al niet door, omdat de organisatie de eisen voor de vergunning te gortig vond.,,Zoals de vlag er nu bijhangt, is dit het einde. We moeten voor een vergunning aan heel veel eisen voldoen, waardoor we meer kosten maken ", zegt Kanis.

'Gezellig'
De organisatie van Tropical Day en Tropical Night in het centrum is in handen van Stichting Centrummanagement Haaksbergen. Penningmeester Herman Borgelink vond het zaterdag gezellig in Haaksbergen. Ondanks het ontbreken van Tropical Night. Hij zegt dat een eventuele doorstart van Tropical Night in het centrum een zaak is van de horecaondernemers.

Enschede e.o.