Volledig scherm

Eis: celstraf voor leden drugsbende uit Haaksbergen en Eibergen

HAAKSBERGEN/EIBERGEN – Tegen Haaksbergernaar Orhan T (32). en Eibergenaren Mo F.(29) en Maik S. (26) zijn celstraffen geëist. De mannen maakten deel uit van een drugsbende die jarenlang cocaïne dealde in Haaksbergen en Eibergen.

Haaksbergenaar Orhan T. (32) en Eibergenaar Mo F. (29) begonnen in 2012 al met dealen. Later sloot Maik S. (26) uit Eibergen zich aan. Op 17 november 2015 werd de bende opgerold. "We hebben het niet over kilo's, maar als je het allemaal bij elkaar optelt... Het is een serieus lange periode'', aldus de officier.

Cocaïne
Een getuige verklaarde wel honderd keer een gram coke bij Mo besteld te hebben. Drugs werden meestal afgeleverd in een zwarte Golf van Mo of een BMW Cabrio van Orhan. Als afleveradressen werden de visvijver genoemd, het voetbalveld, het zwembad en de ABN-bank. Een getuige verklaarde: "Het is iedereen in Eibergen wel bekend dat Mo de cocaïne verkoopt.''

Straf
De aanklager roemde de medewerking van de bendeleden tijdens verhoren. De drie stonden ook open voor reclassering. Tegen Mo is in de rechtbank in Zutphen een celstraf geëist van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Orhan kwam er met 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk, beter van af en Maik wacht mogelijk 18 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Uitspraak binnen twee weken.

Enschede e.o.