Volledig scherm
PREMIUM
Ekaterina Levental bij de Watermolen, een dierbare plek uit haar jeugd. © Reinier van Willigen

Ekaterina Levental: ‘Je bent niet alleen. Dat heeft Haaksbergen mij gegeven’

HAAKSBERGEN - Haaksbergen is warmte, is veiligheid, is rust en tijd. Ekaterina Levental, harpiste, mezzosopraan en actrice, woonde er met haar familie na hun vlucht uit Oezbekistan. Een tocht langs herinneringen uit haar jeugd.

‘Je hebt gelijk’: Ekaterina Levental (40) loopt de Spoorstraat in en ziet dat veel winkels leegstaan. Het was haar nog niet eerder opgevallen. Ze wijst op de juwelier, waar ze Swarovski-oorknopjes kocht die ‘helemaal goed’ waren. „Laatst ben ik er een kwijtgeraakt. Nu heb ik nieuwe besteld. Hier weer.”

  1. Ronkende motoren in Buurse: tractorpulling als ultiem vermaak boerenvolksfeesten
    PREMIUM
    VIDEO

    Ronkende motoren in Buurse: tractorpul­ling als ultiem vermaak boeren­volks­fees­ten

    BUURSE - De V12 Rolls Royce vliegtuigmotor van de Black Devil doet de Buurser kleibodem trillen. Het geknetter van de duizenden pk's brengt het publiek zichtbaar in vervoering. Je hoort het niet, maar je ziet de mensen lachen en vol bewondering naar de vuurspuwende uitlaten op het enorme motorblok kijken. Alsof de hel naar beneden komt. Welkom bij tractorpulling by night in Buurse. De bodem trilt onder je voeten als de volgende deelnemer de gashendel van zijn vele tonnen wegende kolos lostrekt om zo snel mogelijk aan de anderen kant van de baan te finishen.

Enschede e.o.