Volledig scherm
PREMIUM
De gewraakte kameel in de Haaksbergse carnavalsoptocht. © Dolf Ruesink

‘Kopiekameel’ zorgt voor opschudding in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De prachtige kameel van Boer van Langel zorgde zaterdag voor opschudding in de carnavalsoptocht van Haaksbergen. De wagen was een kopie en dat viel niet goed.

Het idee voor het gevaarte was niet origineel, de kameel was nagemaakt van een Belgische optochtwagen en dat pikte de concurrentie niet. "Wat ons betreft is het niet de manier om nieuwe wagengroepen te motiveren ook aan de optocht mee te gaan doen", laat een woordvoerder van de winnende loopgroep Jeugd Veldmaat weten. "En daar staan wij niet alleen in."

  1. Ronkende motoren in Buurse: tractorpulling als ultiem vermaak boerenvolksfeesten
    PREMIUM
    VIDEO

    Ronkende motoren in Buurse: tractorpul­ling als ultiem vermaak boeren­volks­fees­ten

    BUURSE - De V12 Rolls Royce vliegtuigmotor van de Black Devil doet de Buurser kleibodem trillen. Het geknetter van de duizenden pk's brengt het publiek zichtbaar in vervoering. Je hoort het niet, maar je ziet de mensen lachen en vol bewondering naar de vuurspuwende uitlaten op het enorme motorblok kijken. Alsof de hel naar beneden komt. Welkom bij tractorpulling by night in Buurse. De bodem trilt onder je voeten als de volgende deelnemer de gashendel van zijn vele tonnen wegende kolos lostrekt om zo snel mogelijk aan de anderen kant van de baan te finishen.

Enschede e.o.