Volledig scherm
Familie Lubberink

Familie Lubberink heeft mooiste plattelandstuin Haaksbergen en Berkelland

HAAKSBERGEN - De familie Lubberink is de winnaar geworden van de verkiezing van mooiste plattelandstuin in Haaksbergen en Berkelland. De verkiezing was uitgeschreven door Groei&Bloei in het kader van het Open Tuinenweekend.

Groei&Bloei keurden afgelopen week vijftien tuinen in het buitengebied. Uiteindelijk werden er drie ‘finalisten’ aangewezen. Naast de tuin van de Lubberinks aan de Bekkevosweg 8 in Haaksbergen, waren dat die van de familie Schepers aan de Morsdijk 9 in Ruurlo en die van de familie Lutke Willink aan de Deldenseweg 4a in Neede.

Hobby
„De omgeving wordt steeds beter in deze tuin ingepast”, prijst Herman Scharenberg, voorzitter van de Open Tuinencommissie de siertuin van Bertus en Willemien Lubberink. Volgens het stel vraagt dat niet eens zoveel tijd. "Wij werken niet in de tuin, wij hobbyen er”, zegt Willemien Lubberink in de krant van zaterdag.

32 tuinen
Tijdens het Open Tuinenweekend zijn bezoekers zaterdag en zondag in Haaksbergen en Berkelland van 10.00 tot 17.00 uur welkom in 32 tuinen, tien meer dan vorig jaar. „Ik zie weer meer belangstelling voor tuinieren”, zegt coördinator Herman Scharenberg van Groei&Bloei Berkel land/ Haaks bergen. De diversiteit aan tuinen is groot: van kleine stadstuin tot plattelandstuin.

Voor de open tuinen heeft de lokale afdeling van Groei&Bloei een eigen website ontworpen: www.ziemijntuin.nl.

Volledig scherm
Familie Schepers
Volledig scherm
Familie Lutke Willink

Enschede e.o.