Volledig scherm
Wiedenbroeksingel in Haaksbergen © Ben Lensink

Fietsers krijgen extra ruimte op Wiedenbroeksingel in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Heeft de wegenbouwer een fout gemaakt? Is de Wiedenbroeksingel een eenrichtingsweg geworden? Niets van dat alles, met de verandering van het wegdek kan de fietser zich veiliger over de singel voortbewegen.

Menig weggebruiker trok de afgelopen dagen de wenkbrauwen op bij het zien van de vernieuwde Wiedenbroeksingel. Het gedeelte tussen de spoorwegovergang en de Enschedesestraat heeft brede fietssuggestiestroken gekregen: aan beide zijden van de weg zijn de rode fietsstroken flink verbreed, tot 2 meter.

Bescherming
De fietser krijgt hierdoor meer ruimte, de automobilist moet flink wat asfalt inleveren. Die optisch smallere rijbaan leidt volgens onderzoek tot een daling van het aantal snelheidsovertredingen en daarmee tot een betere bescherming van de fietsers.

Regels
De verkeersregels op de Wiedenbroeksingel blijven overigens ongewijzigd. De maximaal toegestane snelheid bedraagt nog altijd 50 kilometer per uur en hoewel ze meer ruimte hebben, mogen er slechts twee fietsers naast elkaar gebruik maken van de weg.

In 2017 wordt ook het deel tussen het spoor en de Hengelosestraat aangepakt. Hoe dit deel wordt ingevuld is nog niet bekend.

Enschede e.o.