Volledig scherm
© Ben Lensink

Frames Fotobiënnale Haaksbergen vernield

HAAKBERGEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee frames van de Fotobiënnale Haaksbergen compleet vernield. Vandalen hebben ze met brute kracht omver geduwd. De Fotogroep Haaksbergen heeft de doeken uit de frames verwijderd en hoopt de stellage waarin de foto’s van de Fotobiënnale hangen zo snel mogelijk te herstellen. Op het heuveltje nabij de tennisbaan werd een doek losgemaakt en bekrast. Dit kon zondagmorgen ter plekke worden hersteld.

Bestuur en leden van de organiserende Fotogroep Haaksbergen reageren woedend op het vandalisme. ,,De daders weten niet wat ze met hun onnozele daad aanrichten. We moeten nieuwe palen aanschaffen en plaatsen en daarna de fotodoeken er weer in hangen. Al met al ben je zo weer een halve dag verder. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten’’, aldus de gedupeerde Fotogroep.

Net als bij de diefstal van een doek rond de bergingsvijver Scholtenhagen, kort na de opening van het evenement eind mei, gaat de Fotogroep ook nu aangifte doen bij de politie. ,,En we hopen dat de politie met name in de weekenden wat intensiever in de omgeving van het Scholtenhagen wil surveilleren", aldus de organisatie. De Fotobiënnale toont meer dan 100 foto´s op een fiets en wandelroute van ongeveer zes kilometer in de natuur van het Scholtenhagen, de oostendorper watermolen en landschapspark Het Lankheet in Haaksbergen.

Het evenement dat nog tot en met oktober loopt, is in trek bij dagjesmensen, toeristen en recreanten. Duizenden mensen hebben de route langs de foto´s al gelopen of gefietst.

Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink

Enschede e.o.