Volledig scherm
© Frans Nikkels

Fusieschool De Kameleon in Haaksbergen naar locatie de Troubadour

HAAKSBERGEN - De kogel is door de kerk: de nieuwe fusieschool De Kameleon wordt gebouwd op de huidige locatie van de Troubadour. Het bouwkrediet is beschikbaar gesteld.

Dat is de uitkomst van een lang debat in de raadszaal van Haaksbergen, waar coalitie en oppositie lijnrecht tegenover elkaar stonden. Op slechts één onderwerp konden coalitie en oppositie elkaar vinden: de communicatie van het schoolbestuur Stichting Keender richting de ouders verdient geen schoonheidsprijs. Maar daar was het woensdagavond niet om te doen tijdens de gemeenteraadsvergadering, waar de locatiekeuze voor fusieschool De Kameleon op de agenda stond.

Meerderheid
Die school moet worden gebouwd op de locatie van de Troubadour aan de Bartokstraat, legde het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor. Een verhit debat volgde in de raadszaal, waarna de coalitiepartijen PvdA, D66 en Leefbaar Haaksbergen instemden met het collegebesluit. De protesten van het CDA, VVD een GGH strandden.

Sober en doelmatig
Tegelijk met het vastleggen van de locatie voor de fusieschool is het bouwkrediet van 2.348.000 euro beschikbaar gesteld. Keender heeft aangegeven dat dit bedrag ontoereikend is voor de bouw van een toekomstbestendige school en zal zelf ‘een substantiële bijdrage’ leveren aan de bouw van een ‘sober en doelmatig schoolgebouw’.

Enschede e.o.