Volledig scherm
Basisschool De Troubadour © Frans Nikkels

Fusieschool Kameleon op locatie Troubadour in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Niet naast de sporthal De Els, waar de Stichting Keender op aanstuurde. En ook niet De Weert waar de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders naar uitging, maar De Troubadour aan de Bartokstraat is de locatie waar de nieuwe fusieschool De Kameleon moet verrijzen.

Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de gemeente en het bestuur van de Stichting Keender en een locatieonderzoek dat in opdracht van de gemeenteraad is uitgevoerd.

Kinderdagverblijf
De Theo Scholteschool kwam over het geheel als beste locatie uit de bus in het onderzoeksrapport. De beste keuze voor de locatie van de nieuwe fusieschool lijkt daarmee snel gemaakt. Ware het niet dat de Stichting Keender een integraal kindcentrum in De Kameleon wil vestigen. Het bestuur heeft een partner gevonden die de samenwerking wil aangaan, maar die stelt een harde voorwaarde: De Kameleon moet zich vestigen op de locatie van De Troubadour. De reden: om de hoek bij Theo Scholte, die als beste locatie uit de bus kwam, is al een kinderdagverblijf gevestigd.

Wegen niet op
Ook de financiële voordelen van herbouw op de locatie van de huidige Theo Scholteschool wegen niet op tegen de voorwaarde van de beoogd partner voor het integraal kindcentrum.

Het college van B en W en de Stichting Keender menen dat de Troubadour de beste optie is. Het laatste woord is aan de gemeenteraad.

Enschede e.o.