Volledig scherm
Vlnr boven: Mascha Leferink, Gijs Broekhuis en Cindy Schutte. Onder: Nathalie Reulink en Sjoerd Sengers. © Emiel Muijderman

Fysiotherapeut uit Haaksbergen biedt Rekken gezondheidscentrum

HAAKSBERGEN - De Haaksbergse fysiotherapeut Sjoerd Sengers hoopte op een klein gezondheidscentrum in Rekken. Dat is hem nu gelukt.

Haaksbergenaar Sjoerd Sengers opende een paar maanden geleden een dependance van zijn FysioCentrum Sengers in Rekken. In het dorpshuis heeft de fysiotherapeut een eigen behandel- en revalidatieruimte, wachtruimte en keuken. Sengers had nóg een doel voor ogen: een bescheiden zorgcentrum om eerstelijnszorg meer toegankelijk te maken voor het kerkdorp. Dat is hem gelukt.

Samen sterk
Sinds augustus maakt podotherapeut Gijs Broekhuis van Voetencentrum Wender gebruik van de behandelruimte in Zorgpunt Rekken. En met ingang van oktober is ook Livio vertegenwoordigd met een wijkverpleegkundige, ergotherapeut, logopedist en diëtist. Onder het motto 'samen sterk', spelen ze in op langer thuis blijven wonen.

Rekken beschikt nu over een multidisciplinair team dat snel en doeltreffend kan inspringen op zorgvragen van uiteenlopende aard.

Spreekuur
Podotherapeut Gijs Broekhuis is er eens in de vier weken op dinsdag, op afspraak. Het viertal van Livio houdt elke woensdagochtend van 09.30-11.30 uur inloopspreekuur in Zorgpunt Rekken.

Enschede e.o.