Volledig scherm
Bowlsvereniging Haaksbergen veroverde vorig jaar de nationale bowlstitel ‘four’ en werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. © Reinier van Willigen

Gemeente Haaksbergen zoekt beste sporters van het jaar

HAAKSBERGEN - Welke sportlieden mogen zich sportman, sportvrouw of lid van de sportploeg van het jaar noemen? Dat wordt in juni bekendgemaakt. Kandidaten aanmelden kan vanaf nu.

Het duurt nog ongeveer anderhalf maand voordat bekend wordt gemaakt wie de opvolgers worden van Steven Veldhuis, Monique van Dijk, Jelle Golbach, Bowls en JO19-1 van Bon Boys. Dan heeft in De Kappen het jaarlijkse sportgala van de gemeente Haaksbergen plaats. Maar voordat de winnaars bekend worden gemaakt, moet er eerst worden genomineerd en dat gebeurt op voordracht van Haaksbergenaren. ‘Bent u trots op een sporter of een team van formaat, dan horen wij dat graag’, meldt de gemeente Haaksbergen, die het gala organiseert.

Tot en met maandag 13 mei kunnen kandidaten worden aangedragen in de categorieën sporttalent (tot 16 jaar), sportvrouw, sportman, sportploeg en jeugdsportploeg. Een deskundige jury nomineert per categorie drie kanshebbers. De jury kijkt daarbij niet alleen naar de beste sportprestaties, ook het uitdragen van de sport telt mee in de beoordeling.

Criteria

Voor de sporters van het jaar geldt wel een aantal criteria. Zo moeten de kandidaten het afgelopen jaar in Haaksbergen hebben gewoond. Voor sportploegen geldt dat alleen Haaksbergse ploegen kunnen worden voorgedragen, bij de senioren alleen het eerste team of elftal en bij de jeugd alleen de selectieteams vanaf de D-jeugd.

Kandidaten aanmelden kan per e-mail aan beleidsmedewerker sport Niels Hartlief via nj.hartlief@haaksbergen.nl. Vermeld in de mail een omschrijving van de sportieve prestaties die de kandidaat vorig jaar heeft geleverd en de eigen contactgegevens. De winnaars worden vrijdag 14 juni bekendgemaakt tijdens het sportgala in Theater De Kappen.

Enschede e.o.