Volledig scherm
De onderhoudsploeg MTB-route van HTFC, vorig jaar genomineerd voor de Haaksbergse vrijwilligersprijs. © Emiel Muijderman

Gemeenteraad zet Haaksbergse vrijwilligers in het zonnetje

HAAKSBERGEN Eind dit jaar worden ze weer uitgereikt: de vrijwilligersprijzen. Inwoners, organisaties en verenigingen kunnen vanaf nu worden voorgedragen.

Esther Rouwenhorst

Vrijwilligers; ze zijn van onschatbare waarde en vaak zelfs onmisbaar, meldt de gemeenteraad. Reden voor de raadsleden om de Haaksbergse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat gebeurt tijdens een vrijwilligersavond op 7 december in Theater De Kappen. Klapstuk van die avond is de uitreiking van de vrijwilligersprijs 2019.

Die prijs wordt in drie categorieën overhandigd: Vrijwilliger, Vrijwilligersorganisatie en Jong Vrijwilligerstalent 2019. Die laatste prijs is volgens de gemeenteraad voor ‘een jongere die goed bezig is en een aanmoediging verdient’.

Bram Azink

De prijs voor jong talent ging vorig jaar naar Bram Azink, die zijn handen uit de mouwen steekt bij JuNiMo. De Onderhoudscommmissie AVH kreeg de vrijwilligersprijs voor organisaties overhandigd.

 Dankzij de klussers ligt er een prachtige toekomstgerichte atletiekaccommodatie’ oordeelde de jury, die bestaat uit enkele raadsleden. De titel Vrijwilliger van het jaar 2018 ging naar Lidwien Rouwenhorst, die actief is bij tal van organisaties.

Voordragen

Inwoners, organisaties en verenigingen voordragen voor de vrijwilligersprijs kan met het aanmeldformulier op haaksbergen.nl/vrijwilligersprijs. De formulieren zijn ook af te halen in het gemeentehuis, bij Noaberpoort, Theater De Kappen, gemeenschapshuis ’t Meuken in Sint Isidorushoeve en de Trefkoel in Buurse. Voordragen kan tot en met eind oktober. De jury, die bestaat uit raadsleden, bepaalt wie met de prijzen aan de haal gaan.

Enschede e.o.