Volledig scherm
Lidwien Rouwenhorst, actief bij tal van organisaties, werd in 2018 uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. In december wordt bekend wie jaar opvolgt. © Reinier van Willigen

Genomineerden vrijwilligersprijs Haaksbergen bekend

HAAKSBERGEN - Wie wordt vrijwilliger van het jaar? En welke jonge vrijwilliger en vrijwilligersorganisaties vallen dit jaar in de prijzen? De genomineerden zijn bekend, de prijzen worden binnenkort uitgereikt.

Als dank voor het vele werk dat ze belangeloos verzetten, zet de gemeenteraad de vrijwilligers van Haaksbergen eens per jaar in het zonnetje. Dat gebeurt dit jaar op zaterdag 7 december tijdens een feestelijke en gratis toegankelijke vrijwilligersavond in theater De Kappen. Die avond worden ook de vrijwilligersprijzen 2019 uitgereikt in drie categorieën: personen, organisaties en jonge vrijwilligers. Die laatste prijs is volgens de gemeenteraad voor ‘een jongere die goed bezig is en een aanmoediging verdient’.

Inwoners uit Haaksbergen hebben kandidaten voor de vrijwilligersprijzen voorgedragen. Een jury, die bestaat uit gemeenteraadsleden, bepaalt wie met de prijzen aan de haal gaan. Genomineerd zijn:

Categorie personen

Herman Voogsgeerd (o.a. Tonego ‘65), Freddie Wissink (o.a. Buurtbus), Eveline en Ton Len-derink (RTV Sternet), Johan Diepenmaat (v.v. Haaksbergen), Betsie Borggreve (fietsgroep Buurtsportcoaches), Willy ten Voorde (ANWB Automaatje Haaksbergen), Matthijs Prins (RTV Sternet), Sjoerd Scheggetman (Haaksbergsche schutterij) en Hildegard van de Kerkhof (o.a. Wereldwinkel).

Categorie organisaties

Speelotheek Dombo, Formulierenbrigade Noaberpoort, Poffertjes- en pannenkoekbakkers Ver-eniging Hoksebargse Mölln, Activiteitencommissie van Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht, Uit in ’t Meuken, Vrijwilligers Buurserpot, Werkgroep Heemtuin IVN, Maandaggroep Ouderen Uit, Vrijwilligers Kappen/Kulturhus/bibliotheek en de recreatiecommissie van Stichting de Hofferie.

Categorie jonge vrijwilligers

Femke Bokdam (VASH), Jayden Hauber (RTV Sternet) en Luuk Berndsen, Chiel Oesterholt, Luuk Mulder en Noud Bargerink (treinritjes bij de kinderboerderij).

Prijzen 2018

De prijs voor jong talent ging vorig jaar naar Bram Azink, die zijn handen uit de mouwen steekt bij JuNiMo. De Onderhoudscommmissie AVH kreeg de vrijwilligersprijs voor organisaties overhandigd. Lidwien Rouwenhorst, actief bij tal van organisaties, werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

De vrijwilligersavond op zaterdag 7 december in De Kappen begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Enschede e.o.