Volledig scherm
(Foto ter illustratie) © Getty Images

Haaksbergen gaat strijd aan met drankgebruik onder jongeren

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen gaat alcoholtesters ter beschikking stellen aan organisatoren van evenementen. Burgemeester Gerrit Jan Kok wil daarmee de strijd aangaan tegen het drankgebruik onder minderjarigen.

Organisatoren van evenementen in Haaksbergen zijn er zelf verantwoordelijk voor dat minderjarigen geen alcohol drinken op hun evenement. Bij wijze van pilot gaat de gemeente nu alcoholtesters ter beschikking stellen aan organisatoren.

Blazen

Quote

Blaas je als minderjari­ge een verhoogd alcoholper­cen­ta­ge? Dan mag je niet naar binnen. Zo simpel is het

Burgemeester Gerrit Jan Kok

Minderjarigen moeten bij de ingang van het evenement dan blazen. „Blaas je als minderjarige een verhoogd alcoholpercentage? Dan mag je niet naar binnen. Zo simpel is het”, aldus burgemeester Kok.

Ook fraude met ID-kaarten onder minderjarigen vindt Kok 'absoluut niet door de beugel kunnen'.  „Je mag niet op andermans pasje naar binnen proberen te komen, je mag onder de achttien jaar geen alcohol drinken en je mag ook geen 18+-bandje kopen als je minderjarig bent”, benadrukt hij.

Kok wijst er op dat ID-fraude strafbaar is. „Door met een pasje te frauderen riskeer je bovendien een flinke geldboete of zelfs een gevangenisstraf.”

Enschede e.o.