Volledig scherm
Het beleid rond huishoudelijke hulp leidt steeds vaker tot klachten. © Foto: ANP

Haaksbergen klaagt veel over huishoudelijke hulp

HAAKSBERGEN - Uit Haaksbergen komen veel klachten over huishoudelijke hulp. De FNV houdt binnenkort een bijeenkomst voor zowel zorgverleners als zorgontvangers.

Het Meldpunt Huishoudelijke Zorg Hengelo van de FNV blijft voorlopig open voor mensen die hulp in huis nodig hebben. Ook kunnen huishoudelijke hulpen die het werk in steeds minder tijd moeten doen er terecht.

Juristen bezig

Inmiddels zijn tien meldingen in behandeling genomen door juristen van de FNV en Jurist Wevers in Aalten. Een aantal klachten verkeert nog in een verkennende fase.

Schrijnend

Bij de vakbond hebben zich echter veel meer mensen gemeld, vaak met schrijnende verhalen. Veel zorgontvangers laten weten te aarzelen hulp in te roepen vanwege schroom en/of vrees voor verdere korting op het aantal uren. De FNV benadrukt dat de ervaring leert dat bezwaar maken meestal  resulteert in verbetering.

Ook veel huishoudelijke hulpen durven niet naar buiten te treden . Dit vanwege slechte ervaringen van collega’s, die na kritiek minder werkuren toebedeeld kregen.

Bijeenkomsten

De komende maanden organiseert de vakbond in Hengelo opnieuw bijeenkomsten waar zowel zorgontvangers als zorgverleners welkom zijn. Mogelijk ook in de omliggende gemeenten Borne en Hof van Twente. Zeker in Haaksbergen, waar relatief veel signalen over verslechtering van de huishoudelijke hulp vandaan komen.

Het Meldpunt Huishoudelijke Zorg Hengelo blijft tot nader bericht geopend via telefoon 06–18 98 07 65, en e-mail meld.hengelo@vereniging.fnv.nl.

Ook inwoners van de gemeenten Borne, Haaksbergen en Hof van Twente kunnen daar hun ervaringen (vertrouwelijk) melden.

Enschede e.o.