Volledig scherm
© Lars Smook

Haaksbergen plots tien straatnamen rijker

HAAKSBERGEN - Met de nieuwe N18 krijgen enkele straten in Haaksbergen een nieuwe naam en komen er nieuwe straten bij. Zo heet sinds 1 juli de Lentelinksweg Lintelerweg en een gedeelte van de Hazenweg heet nu Epenzolderweg.

De Historische Kring Haaksbergen is nauw betrokken bij het bedenken van de nieuwe straatnamen. Voor sommige straatnamen zijn bijvoorbeeld oude boerderijnamen of de namen van historische buurtschappen gebruikt.

Navigatie
Voor wie nog even moet wennen aan de nieuwe straatnamen, is er een oplossing: de oude naam staat onderop het blauwe bordje onder de nieuwe geschreven. Maar pas wel op met navigatiesystemen. Oudere herkennen nog niet alle nieuwe straatnamen.

Nieuwe wegen
Ook zijn er een vier compleet nieuwe wegen bij gekomen. De nieuwe verbinding tussen de Kolenbranderweg en de Geukerdijk gaat Piepersbosweg heten. De naamloze zandweg tussen de Welmerweg en de Urkerweg krijgt de naam Schapendrift. De pas ontstane verbinding tussen de Hazenweg en de Hanenbergweg heet nu de Veenakkerweg. En Stepelerveld is de naam voor de weg tussen de Stepelerveldweg en de Kolenbranderweg.

Enschede e.o.