Volledig scherm
© Thinkstock

‘Haaksbergen schrijft vanaf 2016 weer zwarte cijfers’

HAAKSBERGEN – Het financieel herstel van Haaksbergen loopt volgens wethouder Financiën Ellen Prent ‘zoals verwacht’. In het financieel herstelplan, dat de gemeente sinds twee jaar uitvoert, wordt ervan uitgegaan dat Haaksbergen vanaf 2016 weer zwarte cijfers schrijft.

Uit de bestuursrapportage blijkt dat Haaksbergen aan het eind van dit jaar, 23.000 euro meer inkomsten heeft dan uitgaven. De gemeente heeft zelf inkomsten gegenereerd door de verkoop van aandelen van Enexis, de verkoop van agrarische percelen in de Wissinkbrink en de verwachte verkoop van gemeentelijke vastgoed. Financiële tegenvallers kunnen volgens Wethouder Prent worden opgevangen door die extra inkomsten.

'Tevreden'
Het college laat weten ‘tevreden’ te zijn met de cijfers. De gemeenteraad vergadert woensdag 6 juli over de bestuursrapportage.

Gemeenterekening
Het college werkt aan financieel herstel. Als alle bezuinigingen uitpakken zoals gepland en er geen nieuwe financiële tegenvallers komen, schrijft de gemeenterekening van Haaksbergen in 2018 voor het eerst weer zwarte cijfers.

Enschede e.o.